zaterdag 4 juni 2011

Nientje in tricot

Donderdag ging ik met mijn moeder naar de stoffenbeurs in Mechelen. Het was niet moeilijk om me te laten verleiden tot het kopen van schone stofkes. Ik heb me dan ook laten gaan. Tricot, katoen, badstof, regenjasstof, ...

De goesting om er in te vliegen was groot toen ik thuis kwam. Maar omdat mijn rug een uitstapje per dag al meer dan voldoende vond, lag ik de rest van de dag op de zetel te niksen (lees herstellen).
Vrijdag niet veel gepland dus ik kon wel even naaien.

Ik koos voor een jurkje en een soort smock broek-pak voor Nien.

De jurk heb ik zonder patroon gemaakt. Ik heb een leuk topje van de hema een beetje overgetekend en wat langer gemaakt.
Het is een beetje te smal uitgevallen, de volgende keer dus iets breder knippen. IK ga het zeker een van de volgende dagen nog eens maken. En als er interesse voor is, maak ik er zelfs een handleiding van. Zo simpel is het eigenlijk.

Zie hier het resultaat (en het model dat tv aan het kijken was):
Daarna was het broekpakje aan de beurt. Ik had al herhaaldelijk smock-jurkjes gemaakt met enig succes. Zie hier en hier.
Omdat Nien soms nog een pamper draagt, vind ik dat ze er in een jurkje soms nogal slonzig bij loopt. Die pamper gaat hangen en dat is niet mooi. Daarom een zomers broekpak.

Ik maakte een gewoon smockjurkje, knipje er als het af was een 'mik' uit en zette er een stukje tussen zodat de poep genoeg bewegingsruimte heeft.

Er volgde een kleine fotoreportage. Ik wilde dat schattige poepje goed op de foto en gaf daarom wat instructies: bukken, poep omhoog, benen open,... niet alles werd even goed begrepen, maar uiteindelijk is het pakje toch goed te zien. Kijk maar.


Ook hiervan wil ik gerust een handleiding maken als jullie dat willen.

Laat maar horen dus...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...