donderdag 9 juni 2011

dju, de zon schijnt!


Na toch wel 2 heerlijke weken van zonneschijn, topjes, jurkjes, in de tuin liggen en zonnebaden, is het hier 'back to basics' : regen.
Elke dag stuurde ik Sep een een 'te klein' regenjasje naar school. Ik denk dat ik net als vele andere mama's graag heb dat de kinderen er netjes bij lopen. Dat te kleine regenjasje moest dus verdwijnen.

Op het stoffenspektakel in Mechelen kocht ik vorige weer waterdichte stof. Geen harde plastiek, maar wel zachte stof, zoals die van een kw'tje. De binnenkant is een simpel katoentje, ook van het stoffenspektakel.

Ik ging aan de slag en nam het patroon van de jas die ik voor Sep gemaakt had. Die viel zoals jullie konden lezen 'te klein' uit. Ik heb dit keer het lijfje wat langer geknipt en nu is hij perfect.

Ik zette er een omkeerbare rits in, wat het jasje ineens ook omkeerbaar maken. Zo heb ik 2 vliegen in 1 klap. Een zomerjasje (rode kant naar buiten) en een regenjasje (blauwe kant naar buiten).
Laat maar horen wat jullie er van vinden.
Gisterenavond had ik de jas klaar. En sindsdien schijnt de zon weer als nooit tevoren. Een jasje was vandaag totaal OVERBODIG. Daarom die kleine dju in te kop van dit bericht.

Versta me niet verkeerd hè, die dju gaat enkel over de jas. Voor de rest ben ik heel erg blij dat het weer volop zonneschijn is.

Tot slot nog een reminder aan mijn give-away. Nog 17 volgers en de tas gaat de deur uit.

Groetjes,
Tinne

10 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...