vrijdag 29 april 2011

Zon voor Nien

Hallo allemaal,

Ik vind het super dat jullie allemaal zulke leuke reacties achterlaten op het bericht van de give-away. Dat doet me veel plezier! En het geeft me mega veel goesting om meer dingen te posten op deze blog.
Het aantal volgers stijgt gestaag, net als het aantal deelnemers aan de nieuwe give-away. Jullie hebben dus nog tijd genoeg als je wil deelnemen.

Dit keer is het iets kleins, maar daarom niet minder fijn.

Ik maakte van het laatste restje stof van mijn aardbei-rok en van het aardbei-jurkje dat veel te groot uitviel, een rokje voor Nien. Het patroontje heb ik zelf getekend op basis van een ander rokje van haar. Ik heb voor het eerst met een knoopsgaten-elastiek gewerkt, handig voor als ze wat dikker zou worden.


Ik heb weer een zsa-zsa bloem gemaakt. Zij zijn makkelijk en maken van een simpel rokje, weer dat ietsje meer.


Van een ander restje maakte ik een zonne-kapje. Ook dit patroontje nam ik over van een bestaand zonne-kapje. In feite gewoon een driehoek en een lintje met een rekje door. Dit is zoo gemakkelijk! En zonne-kapjes heb ik nooit genoeg omdat ik het altijd jammer vind als ze niet bij de outfit passen, ga ik er waarschijnlijk nog een heel aantal fabriceren deze zomer. Klaar op 5 minuutjes, dus heel snelle voldoening. En natuurlijk Nien weer blij.

Vooraanzicht
Zijaanzicht (zie het lintje met rek in de nek)

Ondertussen ben ik al hard aan het werken aan enkele hoezen voor koffers van Annie M.G. Schmid. Pas daarna heb ik weer tijd voor andere projectjes. 
Op stapel staan: de winter-pyama's transformeren tot zomer-pyama's, het smock-jurk transformeren tot smock-rok. Meer daarover lezen jullie volgende keer.

Groetjes en een fijn weekend aan iedereen.

Tinne
2 opmerkingen:

  1. Allemaal mooi! En dat vlinderstofje ken ik, heb het in de groene en blauwe versie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi rokje, en ook de sandaaltjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...