maandag 7 november 2011

Voor het eerst...

... naar school.
Het is een ongelofelijk moment. De ene moment denk je: "wat is ze klein" en de andere moment laat je ze achter aan de schoolpoort. Een beetje overweldigend dat gevoel. Maar trots, dat ben ik wel op die kleine meid!

Ik had wilde plannen om een boekentasje te maken voor Nien, maar ze vond de stof zoals gewoonlijk "NIET MOOI!". Ze wilde een boekentas van mega-mindy. En ja, ik ben gezwicht. Ze heeft een mega-mindy boekentas gekregen.

Voor in het boekentasje heb ik 2 tasjes gemaakt: eentje voor droge reservebroekjes en eentje voor de natte broekjes. Hopelijk zullen we dat laatste niet te vaak gevuld mee terug naar huis krijgen.
Maar als ze dan toch een ongelukje heeft, dan mag het in een hip zakje waarvan de binnenkant gemaakt is met waterdichte stof.

Ik heb het idee van Elisanna. Zij heeft een prachtige blog en maakte eerder ook al van die natte en droge broekjes zakjes.


Haar vestje komt uit de Knippie van 2010/5 ik maakte het in een sponse stofje dat ik op de kop tikte tijdens een vakantie in Nederland.

Het patroontje werd uitgebreid met een boordje aan de mouwen, een boordje onderaan en een opstaande kraag. Lekker warm op de speelplaats.
Ik deel met jullie ook mijn mislukking: de boord onderdaan stond helemaal naar buiten gedraaid omdat een rits NIET rekt en een boord en sponse stof WEL rekt. Dit was heel lelijk. De oplossing bleek een rek door de boordstof te zijn.
Gelukkig maar.
En tegen dat ik naar huis ging, stonden ze samen al gekke bekken te trekken!
Succes lieve Nien!

10 opmerkingen:

 1. kleine meisjes worden groot, helaas veel te snel ... snik ... maar Nien ziet er heel gelukkig & stoer uit in haar nieuwe truitje, heel knap gedaan! lieve groetjes, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi vestje! En ik hoop mee dat je het natte broeken zakje niet al te vaak nodig zult hebben. Maar het is zoals je zegt, als het dan toch nodig is, nemen ze in stijl hun natte broek mee naar huis;)
  Veel succes voor Nien, ze zal ongetwijfeld veel plezier hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar hoe ongelooflijk schattig zo met haar grote broer!!! Die foto's zijn echt om van te smelten :-)
  En heel leuk truitje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een spannende dag en niet alleen voor Nien. Ik pink stiekem nu al een traantje weg al is die dag nog meer dan een jaar verwijderd van ons.
  Ze ziet er super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze ziet er prachtig uit! Wat een leuk vestje!
  Hoe is haar eerste schooldag verlopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En ...heeft ze genoten van haar eerste schooldag?
  Waar is de tijd gebleven, telkens weer een beetje loslaten, ni makkelijk!
  Maar ze ziet er schitterend uit in haar nieuwe vestje!!
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat spannend zeg zo'n eerste schooldag voor haar en jou! Maar je hebt mooie dingen genaaid! ideaal die zakjes en een mooi vestje! Staat haar goed!
  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Stralende foto's!! Nien ziet er echt supergelukkig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuk! was het een leuke schooldag bij juf Fiona?
  tof vestje gemaakt en inderdaad lekker warm voor op de speelplaats.
  idee van die zakjes is ook wel fijn, dan wordt het een beetje gecamoufleerd als ze het nodig hebben ;-)
  sigrid

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...