maandag 7 november 2011

Voor het eerst...

... naar school.
Het is een ongelofelijk moment. De ene moment denk je: "wat is ze klein" en de andere moment laat je ze achter aan de schoolpoort. Een beetje overweldigend dat gevoel. Maar trots, dat ben ik wel op die kleine meid!

Ik had wilde plannen om een boekentasje te maken voor Nien, maar ze vond de stof zoals gewoonlijk "NIET MOOI!". Ze wilde een boekentas van mega-mindy. En ja, ik ben gezwicht. Ze heeft een mega-mindy boekentas gekregen.

Voor in het boekentasje heb ik 2 tasjes gemaakt: eentje voor droge reservebroekjes en eentje voor de natte broekjes. Hopelijk zullen we dat laatste niet te vaak gevuld mee terug naar huis krijgen.
Maar als ze dan toch een ongelukje heeft, dan mag het in een hip zakje waarvan de binnenkant gemaakt is met waterdichte stof.

Ik heb het idee van Elisanna. Zij heeft een prachtige blog en maakte eerder ook al van die natte en droge broekjes zakjes.


Haar vestje komt uit de Knippie van 2010/5 ik maakte het in een sponse stofje dat ik op de kop tikte tijdens een vakantie in Nederland.

Het patroontje werd uitgebreid met een boordje aan de mouwen, een boordje onderaan en een opstaande kraag. Lekker warm op de speelplaats.
Ik deel met jullie ook mijn mislukking: de boord onderdaan stond helemaal naar buiten gedraaid omdat een rits NIET rekt en een boord en sponse stof WEL rekt. Dit was heel lelijk. De oplossing bleek een rek door de boordstof te zijn.
Gelukkig maar.
En tegen dat ik naar huis ging, stonden ze samen al gekke bekken te trekken!
Succes lieve Nien!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...