maandag 11 april 2011

Na alle tasjes voor de give away, een tas voor MEZELF.


 Ik heb vorige week een heleboel lunch tasjes gemaakt voor de give-away. Ter herinnering herhaal ik nog even dat deze verloot zullen worden zodra er 20 mensen creatinneling volgen. Klik hier voor meer info.

Ik maak heel graag tassen. Voor ik kon naaien had ik ook al iets met tassen, maar nu nog meer.

Mijn eerste tas maakte ik uit rood nepleer. Ik had geen patroon. Bij het uittekenen van mijn idee maakte ik een heleboel denkfouten waardoor de tas meteen in de vuilbak is beland. Het was de naam 'tas' eigenlijk niet waardig.

De volgende tas was een pampertas voor Nien en een sjakosj voor Veerle, daarna een boodschappentas voor Margiet en een voor Ingrid, toen een handtas voor mezelf en nu ook een boodschappentas voor mezelf.

Ik maakte deze ook zonder patroon, maar het is heel eenvoudig. Ik leg het even kort uit. teken een grote rechthoek (35*25), een smalle rechthoek/zijkant (35*15) en een rechthoek/bodem (15*25). Stik deze allemaal in een logische volgorde aan elkaar. Doe dit opnieuw voor de binnenzak en maak beide dan aan elkaar vast. Misschien maak ik ooit nog een duidelijke handleiding met fototjes.

De stof komt van Julijha's shop in Antwerpen. Ik ben reuze-fan van deze stof.

zijzakjes aan beide kanten

Dubbel gestikt tapijtlint als handvat, ik vond de juiste kleur niet in handvat-lint

De binnenkant met 2 zijzakjes en 1 groot vak
3 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...