vrijdag 16 november 2012

Cille is jarig!

Ons nichtje Cille was jarig, 8 jaar werd ze!
Een echte grote madam is ze ondertussen.

Ik legde mijn oor te luisteren bij de mama voor een kado-idee en het werd een jurk.

Mijn stoffenkast is op dit ogenblik vooral gespecialiseerd in jongens 5 à 6 jaar en meisjes 3 à 4 jaar. Voor een meisje van 8 had ik niet echt veel keuze. En omdat het te kortdag was om nog iets te bestellen, ging ik voor de schaapjes tricot dit ik kocht bij bambiblauw (weeral ja).

Na al mijn knippie's en Ottobres te hebben uitgeplozen had ik geen enkel sober tricot jurkje gevonden. Ik hou niet van veel strikjes en plooitjes die het comfort bij de kindjes verkleinen.

En daarom tekende ik het patroontje zelf op basis van een t-shirt patroon.
De schuine hals tekende ik op't gevoel, met een gevoel dat wel goed zat!
De lengte was een ander paar mouwen. Uiteindelijk heb ik een ander (afgekeurd) patroon gemeten en op basis daarvan het patroon voor de jurk gemaakt.

En zie hier het resultaat!

stof: bambiblauw
boordstof: topknop in Merksem
naad: dubbele naald
halsboord: platgestikt voor een schoner resultaat.


En de afknapper kwam de dag van het feestje... Oh dank u tante Tinne, een pyama! Ligt het aan de schaapjes lieve lezers? Of heb ik de bal echt misgeslagen voor een 8-jarige?


6 opmerkingen:

 1. Zelfgemaakte creaties in tricot worden precies nogal rap als pyjama aangezien, zo las ik al op verschillende plaatsen in blogland. Misschien juist door het eenvoudige patroon? Aan uw naaikunst zal het niet liggen, want ik vind het prachtig! Dat wil trouwens zeggen dat het met dat draagcomfort wel goed zit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook ooit eens een geweldig jurkje gemaakt voor mijn dochter, donkerblauwe gebloemde tricot... werd aangezien voor een nachthemd en wordt ook zo gebruikt. Ach ja, evengoed plezier ervan. Maar met een overslagjurkje slapen is weer niet zo geslaagd denk ik. Ik vind het een leuk stofje maar misschien toch al iets meer voor nóg kleinere grietjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor mij is het een kleedje. Wat heb je gezegd?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, heb zelf ooit het omgekeerde meegemaakt. Ik koop een mooi katoenen kleedje voor mijn jongste en dat bleek achteraf een -nogal duur- slaapkleedje te zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het heel leuk en zou er niet in de eerste plaats een pyjama in zien. Zeker met die donkere boordjes als afwerking vind ik het niet pyjama-achtig.

  Maar het zal van je persoonlijke smaak/stijl afhangen waarschijnlijk... ik hou ook van eenvoudige patroontjes maar misschien denken andere mensen automatisch "eenvoudig tricot kleedje = pyjama". Dat is niet jouw schuld :-)

  Ik vind het in ieder geval een heel leuk kleedje! Ik heb wel helemaal geen verstand van achtjarigen natuurlijk en wat zij wel of niet hip vinden :-)

  Misschien maken mensen ook (te snel) de link schaapjes (tellen) -> slapen? Hoewel het toch geen slaperige schapen zijn met die felle kleurtjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. :-) Dat laat toch zien dat kindjes de wereld net iets anders zien dan volwassenen. Geeft niet, ik vind het een prachtig kleedje! (en ik zie er eigenlijk echt geen pyjama in... maar ja, ik ben dan ook geen meisje van 8 meer...)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...