donderdag 5 april 2012

Een zomerjasje!

Op mijn lijstje staat al heel lang een winterjas voor Nien. Maar toen het winter was, bleek dat ze nog in haar winterjas van het vorige jaar kon. Een beetje beteuterd besloot ik om GEEN jas voor haar te maken.

Maar de schone modelletjes bleven me de ogen uit steken!

En toen de lente kwam piepen, besloot ik een zomerjasje te maken. Je kan immers niet alle dagen zonder jas naar school hé.

Ik ging voor een patroon uit Ottobre nr. 6 van 2008*. Op de foto's zag het jasje er steeds afschuwelijk uit, maar ik zag er wel wat in en maakte een eigen versie. Ik korte het jasje een stuk in omdat ik geen fan ben van een lange jas in de zomer.

Ik gebruikte een goedkope jeans en een nog goedkopere 'geel met witte stipjes' als voering.

Voor het eerst heb ik ook zelf stofknopen gemaakt! Ik kocht een setje in de hema en het werkte super goed. Ik ben dus fan!

Kijk hier... en laat me zeker weten wat je er van denkt...


Als je goed op let, zie je dat de zakken niet gelijk staan. Dit heb ik pas gemerkt toen het al af was. Helemaal terug uit elkaar halen zag ik niet zitten, en bovendien heb ik me laten vertellen "dat het helemaal niet op valt".

* De Ottobre nr 6/2008 is een heel interessant nummer om na te bestellen vind ik. Je hebt een schoon jasje in 2 versies, de wereldberoemde tammy rok, een hemdje en een t-shirt met raglan mouwen. Allemaal mijn ding.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...