maandag 5 september 2011

Ze is twee en ze zegt NEE


Mijn kleine Nien is twee, bijna twee en half om correct te zijn. Met de herfst in het vooruitzicht maakte ik voor haar een wikkeljurkje.

Ik vond hier  een prachtige tricot stof en was er meteen verliefd op. Ik wist 'het' zodra ik het stofje zag: "Dit zal een prachtstuk worden". (ja, soms heb je dat)
Met veel liefde en plezier maakte ik een wikkeljurk met lange mouwen.

Toen hij af was, was ik in de wolken. Kijk maar...Ik holde naar beneden (mijn naaikamer is boven) en ook daar was het enthousiasme groot. Bij papa en Sep tenminste. Nien echter had maar één boodschap voor mij: "Niet mooi!"
Ik trok haar het jurkje aan en maakte overvloedig veel complimenten over de kipjes en de hartjes enzo. Maar 'La madame' was niet te overtuigen. Ze bleef roepen: "Ik vind dat niet mooi, uit doen".
Ik besloot het te negeren omdat ze echt wel heel schattig was met dit jurkje. Dat negeren bleek moeilijker dan verwacht, want Nien bleef onophoudelijk trekken aan mijn benen en roepen. Na een dik half uur heb ik me gewonnen gegeven. Ze mocht het jurkje uit doen en ze hoeft het niet meer aan.

Jammer hè?!

15 opmerkingen:

 1. Och, da's inderdaad echt jammer! Grappig ook wel, dat zo'n klein meisje zo'n uitgesproken mening heeft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Later eens opnieuw proberen ... zou anders wel heel jammer zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ojee..... dat wordt dus volgende keer stof kopen mét Nien erbij !! Gevalletje eigen smaak dus...... zo ziet ze er ook wel uit eigenlijk hihi, lekker toetje!
  Overigens vind ik het jurkje/tuniekje wél erg leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een ventje van bijna twee, en man man, als ze ietsin hun koppie hebben! Het jurkje is prachtig, ik zou t idd later nog eens proberen, het stofje is erg mooi!
  Succes met je (peuter)puber ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ze in hun koppie hebben gaat er niet zomaar uit. Ik vind het een superstofje en superleuk jurkje ook. Ik kan me bijna niet voorstellen dat er over een weekje nog een probleem is, maar anders heb ik ook nog wel een dochtertje van 2 en bijna een half, die zou ik ook wel zo'n jurkje aan willen doen. Kijken of we iets kunnen ruilen.

  Eerlijk gezegd was ik al aan het doorlinken op het stofje. Ging het leveren zonder problemen en zonder al te hoge verzendkosten?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schattige snoet en wat een schattige jurk. Echt jammer dat we ze nooit in combinatie mogen aanschouwen... Maar ik ben verder vreselijk solidair: volgende week word er hier eentje twee-en-half en die rekt ons geduld dagelijks tot zijn uiterste grenzen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amai zeg, wat leuk al die solidariteit!

  @mamayalin: de verzendkosten vond ik wel meevallen en de stof was ook heel goedkoop dus dat compenseert een beetje he. 10 dollar dus ongeveer 9euro de meter. helemaal niet duur voor zulke mooie stof.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai, zo'n schoon kleedje zeg! Jammer dat je meisje 't niet aanwil, maar misschien verandert ze nog van gedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel erg jammer!
  Want dit kleedje is echt PRACHTIG! Knap stofje en ook het model van het kleedje is heel erg leuk. Maag ik eens vragen welk patroontje je hiervoor gebruikte?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Schattig kleedje.... Ik zou een kind van twee en een half toch niet haar zin geven in wat ze wil of niet wil aandoen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hou je dan maar vast als ze wat ouder is :-)
  liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ow, nou, maak je borst maar warm, want dit komt steeds meer namate ze ouder worden...die meidjes..!!
  Succes!!!
  Enne...ze is trouwens PRACHTIG!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooi kleedje!! (en zalige website waar je die stof gekocht hebt) Jammer zeg dat ze het niet wilt aandoen.. misschien idd nog eens proberen (lukt hier meestal wel, hoewel ik ook 1 kleedje in de kast heb liggen dat mijn dochter consequent weigert aan te doen.. intussen is het waarschijnlijk te klein).
  En Anoniem: tja je kan idd je 2,5 jarige verplichten om te dragen wat jij bepaalt, maar mijn dochter mag ook kiezen wat ze aandoet... dat is het mij niet waard om een strijd van te maken;"pick your battles!" :) zolang ze niet te warm of koud is aangekleed vind ik het leuk om te zien wat ze zelf wil aandoen! Ik vind het heerlijk, dat eigen willetje (meestal dan toch, haha).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. We hebben echt wel dezelfde smaak qua stofjes, ook deze ligt nog zonder bestemming te wachten (op de lente)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...