maandag 14 maart 2011

Het allereerste kledingstuk

Na de kussensloop die ik maakte onder begeleiding van mijn mama, kocht ik op de stoffenbeurs in Antwerpen een lekker warm winters stofje.
Ik heb uit de knipmode een winterse jurk met een open vallende col gekozen van 2 bolletjes.

De problemen begonnen bij het overnemen van het patroon. Ik wist niet welke lijnen, waar en hoe ik het moest overnemen. Mama's hulplijn werd druk gebruikt.
Na heel veel telefoontjes had ik het patroon. Daarna het patroon op de stof leggen, ik snapte er niks van. Maar opnieuw met veel telefoontjes is het me gelukt de jurk uit te knippen.

Het stikken van het voor-, achterpand en de mouwen ging vrij vlot. De kraag aanzetten was een ander paar mouwen. de eerste keer stond hij aan de buitenkant, de 2de keer was hij scheef, de 3de keer was gelukkig de goede keer.

Het resultaat zie je hier

Ik was er heel blij mee. Achteraf bekeken kon het allemaal wel wat rechter en mooier afgewerkt, maar de buitenkant mocht er zijn.

Aan iedereen die nog meer beginner is dan ik nog ben wil ik zeggen dat het heel normaal is dat je sukkelt, dat het niet vanzelf gaat, dat je heel vaak iets los moet tornen omdat het niet mooi genoeg is, ... Doorzetten is de boodschap en het lukt heus wel.

3 opmerkingen:

 1. Ik vind dit echt super gedaan voor een eertse kledingstuk! Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben toch een gaan snollen op je blogje en je eerste kledingstuk tegengekomen. Ik ben weg van die kraag. Zo'n trui wil ik ook nog wel maken! See u soon!!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kwam toevallig je eerste kleedje tegen. Mooi!
  Uit welke knip komt het patroon? Want dat ziet er wel iets schoon uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...