woensdag 13 juli 2011

Alle 2 in't nieuw


In de vakantie is het een beetje stiller op Creatinnelings'blog. Daar zijn 2 grote redenen voor: Sep en Nien. Zij zijn thuis en hebben mijn aandacht nodig. Gevolg is dat ik nauwelijks tijd heb om me achter het naaimachien te zetten en helemaal weg te dromen in stofkes, naadjes, lintjes, bandjes en creaties.
Ik geniet heel erg van de kids en van het samenzijn. Maar ik vind het ook jammer dat ik minder kan naaien. Gevolg is dus, minder schone creatiekes op de blog.

Maar goed, ik heb toch even de tijd gevonden om voor alle twee iets leuks te maken.

Voor Sep werd het een marcelleke in het stofke dat ik over had van het t-shirt voor Victor. Het patroontje komt uit de Ottobre (zomer 3/2011). Dat is een patroon voor een t-shirtje, ik liet de mouwen weg en maakte het armsgat wat ruimer aan de schouders zodat ik het marcellekes effect kreeg. 
Ik werkte af met een tricot boord. Ik geef jullie gratis en voor niks een kleine tip mee: als je een tricot boordje op een t-shirt zet, dan stik ik die nadien altijd plat. Dat zit schoon en het geeft een professioneel effect.  De zoom werk ik meestal af met een dubbele naald. (klik op de foto's om het detail te zien)
Voor Nien werd het een simpel rokje volgens een gratis patroontje van S.Oliver, de lazy days skirt. Het werd een blauw sterrenstofje omdat ik dat 'echt' iets voor ons Nien vond. Ik werkte af met een geel biaislintje onderaan. Heel schattig en weinig werk.
Ik kan jullie al verklappen dat ik voor de Beparkte Oplage van 1 augustus zulke rokjes aan het maken ben ik verschillende kleurtjes en maten. En daarom een vraagje: Is het een meerwaarde als ik er nog iets schattigs op flock? Of laat ik het gewoon zo?We hielden een heuse fotoshoot in de tuin, en ja, dat was gezellig. Het was niet makkelijk om mijn twee eigenwijze kids in de camera te laten kijken, maar na ongeveer 80 foto's kon ik er toch enkele goeie selecteren. (De 2 beste hierboven)En nu, tot binnenkort!

2 opmerkingen:

  1. Super!!!
    Hier ook wat stiller, maar drukte alom voor de rest!!
    prettige vakantie***

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super dat je ook op Beparkte Oplage zal staan! Ik snuffel graag rond op zo'n marktjes. Groetjes x

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...