woensdag 28 november 2012

Lekker ouderwets

Onze Sep is een van de weinige eigenaars van een echt poëziealbum in onze omgeving. Zo eentje als wij vroeger hadden. De kindjes maken een tekening voor het andere kind en de mama's schrijven er een rijmpje bij.

tip tap top, de datum zit verstopt
of
bloempjes verwelken, scheepjes vergaan, onze vriendschap die blijft bestaan
en tal van andere schattige varianten.

Ik kijk zelf nu nog in mijn poëzie-album van mijn kleutertijd. Heerlijk!

Een poëzie kopen klinkt makkelijker dan het lijkt! Ik schuimde winkels af en vond massa's vriendenboeken. Van die soort waarvan ik er elke week wel één of twee invul met standaard antwoorden die Sep en ik al heel lang beu zijn.
Ik snap dat fenomeen ook niet. Kinderen die niet kunnen lezen en schrijven, wat hebben die in godsnaam aan een boek vol tekst. Voor oudere kinderen, oké, dat kan ik snappen. Maar kleuters, komaan...

Dus die zoektocht naar een poëzie was heel moeilijk, uiteindelijk kocht ik in de fun de eerste die ik tegenkwam. Er staat een nietszeggend, lelijk konijn op.

Voor Nien moest ik dus iets beters zien te verzinnen.

Ik kocht in de hema een notablok zonder lijntjes en plakte er met vliesofix een schoon stofje rond. Haar naam kwam er op in flockfolie.Tegen kerstmis maak ik er een mooie tekening in en ik weet nu al dat ze heel content gaat zijn.

En ik zelf vond dat dit een geslaagd projectje was, maakte ik voor een jarige vriend van Sep ook een Poëzie.


En Sep maakte voor zijn vriend een mooie tekening.
17 opmerkingen:

 1. Tof gedaan! Ik wist niet dat dat niet meer of minder gedaan werd. Jammer vind ik. Ik was vroeger altijd superfier met een tekening van de juf of meester. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jaja, het poëzie-album is helemaal verdwenen uit de kinderen hun leefwereld. Maar Sep is er wel heeeeeel trots op!

   Verwijderen
 2. Och ja, het poëzie album. Ik heb de mijne ook nog (met troetelbeertjes op de kaft) en kijk er ook nog wel eens in. En net als Sarah waren de tekeningen van Juf of Meester toch wel het meest geliefd! (maar ook de tekeningen van dat ene klasgenootje dat zo geweldig creatief was...) Heel erg leuk dat je die traditie in stand houdt en niet zo'n vreselijk voorgedrukt vriendenboekje aan Nien geeft :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ma zo super! zo'n goed idee, dat ga ik gewoon effe lekker pinnen en pikken zie!

  BTW hoe is het nu met de gele broek? Gekleurd of toch niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het broekje lag al een week in de vuilnisbak toen ik het postte! heel erg jammer, want ik denk dat het met al jullie tips nog wel te redden was.
   Dat weet ik dan weer voor volgende keer.

   Verwijderen
 4. Oooh zo tof en origineel! Dat ga ik denk ik ook eens doen. Ik was hier tegen vriendenboeken in de kleuterklas, om dezelfde reden als jij. Tot mijn - toen 4 jarig - dochtertje thuis kwam met de vriendenboek van een vriendje en ik daarin las dat het vriendje van mijn dochter er een hele liefdesverklaring - over mijn dochter - erin had laten schrijven. Zeg nu zelf, het is toch superschattig om zoiets later terug te lezen? Maar die poëzie, vind ik eigenlijk nog een beter idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mss kan jij zo het poezie tekenen terug nieuw leven inbrengen, Ik heb de mijne ook nog van vroeger, dat is iets dat je nooit weg doet he.
  Aan alle blogsters, koop een poezie als verjaardagscadeautje voor de vriendjes van je kinderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is waar, tegenwoordig zijn het vriendenboekjes. Maar poëziealbums zijn zoveel leuker, zeker deze van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Of tip tap top... de inkt is op (en dan in stippeltjes gaan schrijven). Hahaha... (Maar ondertussen heb ik die van mij nog gewoon op zolder liggen)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wist helemaal niet dat je vliesofix ook op papier kon gebruiken? hoe heb je dat gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo leuk! O had ik dit maar een paar weken eerder gezien dan had ik dit ook voor Mattias gemaakt.Hij wou zo graag een vriendenboek om een herinnering te hebben aan de kindjes van zijn klas eens we verhuisd zijn. Ik heb wel gezocht naar eentje met zo weinig mogelijk nutteloze vragen voor een 4-jarige, maar dit was natuurlijk veel beter geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. zo leuk!!! Ik vind een poëzie-album veel leuker dan een vriendjesboek ... Daar kunnen de kindjes echt hun eigen ding in doen ... Eigenlijk een leuk idee voor mijn kids om onder de kerstboom te leggen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tof!

  Ben net met hetzelfde bezig. Hoe heb jij het aan de binnenkant afgewerkt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. met de stof heb ik het boek gekaft zoals je dat met papier zou doen. en dan heb ik de eerste en laatste bladzijde er op geplakt met textiellijm.

   Verwijderen
 12. Leuk he, bij ons op school hebben de meeste kleuters nog een echt poëzie-album. Onze jongste zoon is er ook net mee begonnen, in groep 1. En vooral die leuke plaatjes erin, die zijn voor hem nu nog het belangrijkst ;-).
  Hier zijn ze trouwens nog gewoon te koop in de boekhandels.....
  Met Nijntje, Thomas de trein, of poezen, enz. Best nog veel keus...
  Misschien is dat per regio verschillend...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik had vorig jaar voor Nina ook een poezieboek. Ik vond die vriendenboeken ook maar niks. Maar sommige mensen leken niet meer te weten wat ze er mee moesten doen,spijtig...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik had vorig jaar voor Nina ook een poezieboek. Ik vond die vriendenboeken ook maar niks. Maar sommige mensen leken niet meer te weten wat ze er mee moesten doen,spijtig...

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...