woensdag 13 april 2011

flessentasje (handleiding)

 

Gisteren naar Planckendael geweest. We gingen voor de 3de keer naar het baby girafje MUKIRI kijken. Tot onze spijt moesten we horen dat Mukiri dit weekend overleden is. Hij sukkelde al een tijdje met een darminfectie, deze was behandeld maar zondag krijg hij een acute aanval (van iets) toen hij op de weide stond. De verzorgers konden niet onmiddellijk bij hem geraken omdat de andere dieren ook buiten waren. En toen is Mukiri dus gestorven. Niet leuk vind ik dat!

In planckendael hadden de kinderen elk hun drinkbus bij. We staken dat onder in de buggy van Nien. De hele dag door wilden ze drinken dus drinkbus pakken, drinkbus weg, drinkbus pakken, drinkbus weg. Je denkt wellicht -So what?-
Omdat ik rugproblemen heb, was dit heel vermoeiend. En plots kreeg ik 'een idee'. Ik maak een drinkbus-tasje.

 

HANDLEIDING FLESSENTASJE

 • Meet je flesje in de hoogte tot aan de flessenhals. Tel hierbij onderaan 2 cm en bovenaan ook 2 cm naad bij. Dit is de hoogte.
 • Meet de omtrek van je flesje. Tel hierbij 2 sm naad. Dit is de breedte.
 • Teken nu op je stof de rechthoek die je net opgemeten hebt. (Hoogte en breedte dus)
 • Vouw de stof met de goede kanten op elkaar en stik de zijnaad.
 • Leg vanboven in de koker die je nu hebt een zoompje van 2 cm en bevestig ineens een draagriem op maat van je kind (+- 70 cm). Deze riem stik je ineens mee vast met het zoompje.
 • Je kan het zakje nu nog versieren met een zigzagbandje, een pomponbandje,...
 • En klaar is kees.
Hier zie je de zakjes en de kindjes in actie.
Als je het probeert, laat het me dan zeker weten!

2 opmerkingen:

 1. Wij waren zondag in de dierentuin ook verbaasd dat alle giraffen binnen stonden met dat mooie weer en kwamen achteraf ook pas te weten waarom. Zo jammer, hé!
  Maar die drinkbus is wel een schitterend idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een geweldig idee! Alleen al in de kleuterklas zou dit geweldig zijn... Als ze naar buiten gaan op de speelplaats of dergelijke... :)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...