dinsdag 29 maart 2011

Een nieuwe tas is ALTIJD leuk!


Ik ben een leek als het op tassen maken aan komt.

Een rechthoekige boodschappentas lukt wel en een simpel patroontje volgen kan ik ook maar een echte tas maken is wat anders. Ik zocht mijn inspiratie in de hema, waar ik veel te dure, kei leuke tassen zag hangen. Ik besloot er toch voor te gaan.

Ik tekende een ontwerp van hoe ze er moest gaan uitzien. Dan probeerde ik alle patroondelen netjes te tekenen en te knippen. het in elkaar zetten ging niet vanzelf. je hebt immers heel wat rondingen en als je werkt met een paspel (oranje lintje) ertussen, vergt dat toch enige vaardigheid. Maar het lukte.
Dan was het tijd om het voorste zakje er op te plaatsen. VRESELIJK heb ik daar mee gesukkeld. Ik heb het er 6x op gezet en weer af gehaald en nooit kreeg ik het echt 'mooi' er op.

Dan maar mee naar de naailes. Met de tips van Christel lukte het al iets beter. Maar het resultaat is niet toppie. Na de 7e keer heb ik me er bij neergelegd dat ik met slechts 8 maanden naai-ervaring echt niet beter kan. Je ziet op de foto vast wat ik bedoel, aan de linker kant zit het niet echt mooi en het voorste zakje bovenaan heeft ook een schoonheidsfoutje.

Al bij al ben ik heel tevreden van deze tas en ik heb er al veel plezier aan gehad.

Nog enkele details...


Ik heb bij deze tas weeral een paar grenzen verlegd. Twee nieuwe technieken gebruikt: zijnde het verstelbaar lint en het ronde handvat. Het eerste stelt niks voor als je de juiste ijzertjes koopt en het tweede is iets moeilijker. Je legt een touw op het lint van het handvat en stikt het handvat toe. (zie foto) Ik vind dit probeersel geslaagd.

Oh ja, het stofje kocht ik bij Julhia's in de nationalestraat in Antwerpen.

Het patroontje staat ondertussen hier.
Tot gauw!

2 opmerkingen:

  1. Ik vind de tas zéér geslaagd. Patroontje mag dus zeker online worden gezet. Heel leuk stofje ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. patroon, patroon, patroon! Ik vind de zak super!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...